Een deurklink uitzoeken lijkt op het eerste gezicht een makkelijke keuze. Er is echter veel om rekening mee te houden, en de keuze is reuze. Daarom helpen wij u graag. In onderstaand overzicht komt ons ruime assortiment aan bod, en een makkelijk te volgen beredenering over de do’s en don’ts bij het kiezen van uw klinken.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Het allereerste criterium voor een geschikte klink is uiteraard de gebruiksvriendelijkheid. ” De klink moet fijn in de hand liggen en zijn functie volbrengen: de deur openen! Indien u zich hiervan verzekerd heeft, kunt u kijken naar het model. Om de juiste klink uit te zoeken voor uw huis, dient u de stijl die u over wilt brengen te bepalen. Bezit u een traditioneel huis? Komt uw design strak over, of juist wat moderner?

Een laatste criterium is de kleur van de klink. RVS-kleur is de meest voorkomende kleur en blijft onverminderd populair in de huishoudens die niet persé zo willen opvallen. Zoekt u echt naar wat meer pit in uw huis of wilt u een statement maken? Dan is een zwarte kleur misschien wat meer voor de hand liggend. 

De meeste huizen hebben één stijl over het hele huis, maar u kunt er uiteraard voor kiezen een of meerdere kamers met andere deurklinken uit te rusten, misschien om de sfeer of de authenticiteit van die kamer over te brengen.

Soorten deurklinken

De meeste deurklinken zijn onder te verdelen in één van onderstaande groepen. 

Deurklink op schild – deze klassieke vorm van deurbeslag doet het altijd goed in de meer traditionele designs en is nog steeds populair. Bekijk alle deurklinken op schild: Deurklinken op schild

Deurklinken op rozet – De iets genuanceerdere modellen die de laatste jaren aan populariteit gewonnen hebben. Ze zijn minder groot dan de deurklinken op schild. Hier vindt u ons volledige assortiment aan deurklinken op rozet: Alle deurklinken

De vorm van de klink

Uiteraard dient de klink fijn in de hand te liggen. Het is handig om erover na te denken of iedereen zijn hand om de klink kan krijgen en of de klinken niet te zwaar zijn. Een belangrijke vraag om te stellen is: Hoe vaak wordt de deur gebruikt? Is de deur niet te zwaar voor bijvoorbeeld jonge kinderen of voor senioren?

Naast de functionaliteit kunt u ook kijken naar de stijl van uw huis en de combinatie van klink en rozet. Ronde deurklinken zijn over het algemeen glad en gaan goed samen met een rond rozet. Aan de andere kant worden hoekige deurklinken vaak als wat moderner gezien. Ze worden gecombineerd met vierkante of rechthoekige deurschilden.


Een ander onderwerp om rekening mee te houden zijn kasten of lades. Deze hebben vaak ook knoppen of grepen. Het wordt steeds populairder om dezelfde stijl toe te passen op kasten als op de deuren in die ruimte. Hier zijn uiteraard geen regels, maar aan te raden is wel om op zijn minst dezelfde kleur voor de kasten te gebruiken. 

Contact opnemen

Wij hopen dat u door deze blog te lezen in ieder geval wat ideeën heeft gekregen voor uw design. Mocht u echter nog andere vragen of onduidelijkheden hebben, neem dan graag contact op via deze pagina: contact

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.deurklink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 84 reviews.
Klinkt goed!